Ultimele articole

Moldovenii cu dublă cetatenie trebuie sa stie asta, atunci cand isi perfecteaza buletinul de identitate

09 Februarie 2017

Cetatenii care au dubla cetatenie, ar putea sa prezinte si datele din pasaportul celuilalt stat, atunci cand vor dori sa-si perfecteze buletinul de identitate.

Acest lucru este prevazut intr-un proiect de hotarare de Guvern pentru modificarea si completarea Regulamentului privind eliberarea actelor de identitate si evidenta locuitorilor Republicii Moldova. Documentul a fost elaborat de Ministerul Tehnologiei Informatiei si Comunicatiilor.

In document se mentioneaza ca se atesta multiple cazuri de atribuire repetata a numarului de identificare de stat al persoanei fizice (la traversarea frontierei de stat in baza pasaportului cetateanului strain, la transcrierea actelor de stare civila, etc.). Astfel, pentru evitarea sau, dupa caz, solutionarea acestor situatii, se propune completarea listei documentelor necesare pentru eliberarea actelor de identitate, cu pasaportul cetateanului strain, care se va cere in cazul in care solicitantul va declara ca detine si cetatenia statului respectiv.

Pentru mai multe detalii, accesati link-ul: http://justconsult.md/daca-aveti-dubla-cetatenie-iata-ce-ce-faceti-la-perfectarea-buletinului-de-identitate/

Ultimele știri

Primește notificare când ești publicat in Ordine ANC

Notificare pe email. Fără Spam!

Toate câmpurile sunt obligatorii!
Aboneazate la cele mai importante stiri din lumea Cetateniei Romana!

Afla totul despre cetatenie Romana

Adresa de email nu este valida